Dünya Müzik, 1998 yılında Şarkıcı, Söz Yazarı ve Besteci Candan Erçetin tarafından kendi müziğini üretmek ve albümlerini tanıtmak amacıyla kuruldu.
Müzikte doğu ezgileri ile çok sesli batı formlarını birleştirmeyi ve doğu müziğini evrensel boyuta taşımayı hedefleyen şirketin adı bu nedenle “Dünya Müzik” oldu.
Dünya Müzik tarafından, Türkiye’nin en önemli prodüktör, aranjör ve müzisyenlerini bir araya getiren, Candan Erçetin’e ait;
Butik bir şirket olmayı hedefleyen Dünya Müzik, farklı sanatçılara;
Çoğu Candan Erçetin’e ait olan 30 video klibin fikir üretimi, hazırlanması ve hayata geçirilmesini içeren tüm prodüksiyon süreci Dünya Müzik tarafından gerçekleştirildi.
“Gölgesizler” ve “Kaptan Feza” adlı 2 sinema filminin prodüksiyonu, uygulayıcı yapımcılığı ve müzikleri Dünya Müzik tarafından yapıldı.
Beyazıt Öztürk ve Candan Erçetin’in başrollerini paylaştığı “Yıldızların Altında” müzikalinin yaratım, üretim ve yönetim süreçlerini üstlenerek sahneye koydu.
Dünya Müzik aynı zamanda, 2015-2020 yılları arasında çeşitli müzik atölyelerinde yaklaşık 3.000 öğrenciyi eğiten “CepSahne” adlı bir müzik okulu açtı. Ne yazık ki salgın kapanma koşulları nedeniyle “CepSahne” 2022 yılının başında atölyelere son vermek zorunda kaldı.
Dünya Müzik, müzik eğitimciliğinin ve üreticiliğinin yanı sıra 25 yıl boyunca Türkiye’nin çoğu şehrinde bilet satışlı ve satışsız binlerce festival ve konserin pazarlamasına ve organizasyonuna imza attı.
2 Yıllık bir üretim sürecinin ardından, 2022 yılında, Şef Tom Cohen yönetimindeki Metropole Orkestrası ile “Senfonik Candan Erçetin Şarkıları” projesini yönetti, Amsterdam ve Rotterdam’da gerçekleştirilen konserlerin YouTube yayınına hazırlanan kaydının görsel ve işitsel tüm süreçleri Dünya Müzik tarafından gerçekleştirildi.
2023 yılında Cumhuriyet’in 100. Yılı anısına, özel hazırlanmış görsel bir tasarımla sahnelenen “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar - Senfonik Konser” projesini Türkiye’nin farklı şehirlerinde farklı senfoni orkestralarıyla, sahneye koydu.
Müzik üretimine yaklaşımı ve 25 yıllık tecrübesi ile Türk Müzik Sektörüne “Yeni Nesil Müzik Yapımcılığı” kavramını öneren Dünya Müzik, alışılmış ana akım "müzik yapımcılığı" tanımına;
Eser sahibi, yorumcu, aranjör, sanat yönetmeni gibi yaratıcı sürecin başrollerinin sürekli etkileşim ve paylaşım içinde olduğu,
Yayının hemen ardından, izlenme raporları ve gelir verilerinin doğrudan şeffaf bir şekilde paylaşıldığı,
Esere dair sosyal medya ve/veya video içerik üretimlerinde eser sahibi ve yorumcunun süreçte aktif rol oynadığı,
Eser sahipleri ve yorumcularda telif bilincinin uyandırıldığı ve haklarının korunduğu yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefliyor.